24 ביונ, 2014
המתחרים קשים לתחרות
הבעיה: מנסים כיוון עיסקי חדש, או נישה חדשה וגולשים באינטרנט כדי לראות את המתחרים, מיד מקבלים פיק ברכיים, אתה שואל את עצמך, איך אני אוכל להציע משהוא ברמה כדי לעקוף כאלו מתחרים. מה הסיכוי שבכלל מישהוא יגיע אלי.
למשל ניקח סתם לדוגמה מודל / מוצר / נישה של מוצרים שקשורים לכסף, כגון: הלוואות, כרטיסי אשראי, יעוץ כספי, משכנתאות, יעוץ פנסיוני, יעוץ השקעות, מנהלי תיקי השקעות. איך מתחרים בעיתוני כלכלה, באתרי אינטרנט כגון יהו פייננס גלובס, דה-מרקר, ביזפורטל ועוד רבים וטובים, ואפילו בעיתונים המקומיים, גופים עתירי תקציב וכח אדם. אמנם ישנם פה ושם שחקנים שהתחילו מאפס ונהיו שם דבר. חוץ מזה ששום דבר לא מונע ממך ללכת בגדול ולגייס עובדים או עזרה בדרך כלשהיא. אז גם כאשר בוחרים כיוון ומשקיעים זמן וכסף לפעמים התוצאות די חיוורות מול ההשקעה, איך יוצאים מזה? איך מגיעים לתוצאה של הכנסות ורווח בתוך חודש, 3 חודשים
רעיונות לפתרון
התשובה יכולה להיות כנראה במודל השיכפול, ובניית סיסטמה, מערכת, מתחילים בפיילוט, אם בתוך חודש אפילו 3 חודשים יש תוצאות טובות, ואפשר להעריך את גודל ההשקעה מול הרווח או ההכנסות, וניתן לראות שיש ROI חיובי. מייצרים עוד מאותו הדבר בסקלינג – כלומר נקרא לפיילוט יחידת הכנסה או רווח. ואפשר לשכפל אותה. עוד כיוון לפתרון הוא לקחת עזרה במיקור חוץ, או פרילנסרים. לנצל את "זמנם של אחרים" כגון של עובדים זולים בהרבה מהשוק אליו פונים למכור את המוצר, למשל אאוטסורסינג בהודו פיליפינים וכדומה. ואפילו בישראל.
התחרות עדיין קשה?
כמובן שכדאי לבחון כיוון / נישה פחות תחרותית או שטרם פשטו עליה כל השחקנים הגדולים. אם תשימו לב להתפתחות בכל תחום תיראו שבהתחלה יש רק משוגעים לדבר, ואחר כך יש התנפלות רבתי, למשל תיקחו נושא מצלמות אבטחה, סמרטפונים, קריוקי, ועוד כהנה וכהנה. אז החוכמה לחוש לזהות שזה (התחום) הולך להיות להיט לפני שזה להיט.
מאת admin בכללי | 47 תגובות
6 ביול, 2010
האם תם עידן הדיוור שיווקי באימייל? – האם עדיין הזהב ברשימה?
צריך לראות אם בעקבות התחזקות הרשתות החברתיות כגון פייסבוק וטוויטר יש עדיין אותו הערך לדיוור באמצעות רשימת התפוצה, או לדיוור שיווקי באימייל. השאלה נובעת מזה שאפשר ברשתות החברתיות להפנות את האנשים לדוגמה בפייסבוק לקבוצה, או להיות אוהדים ואז הם יקבלו עדכון על כל פעילות שאני רוצה לעדכן אותם ולא רק אותם. יש סיכוי טוב שאם זה משהוא באמת מעניין הם יעבירו הלאה וישתפו את חבריהם. מאידך עדיין יש כאלו שבכלל לא מבקרים בפייסבוק או בכל סוג אחר של רשת חברתית – מה איתם?
למה הנושא חשוב? העניין כאן זה לא להשקיע זמן וכסף שלא יצדיק את ההשקעה לעומת אותו הזמן והכסף שיופנה לכיוון יותר עכשוי ויותר מביא תוצאות – ממיר.
היום בעידן הטוויטר, הפייסבוק ושאר הרשתות החברתיות אני חושב שהאימייל זה עוד השקעת זמן שאפשר לעשות בצורה אחרת עם תוצאות לא פחות טובות. למשל אם צריך להודיע על פוסט חדש או על וידאו חדש או כל הודעה או הכרזה אחרת זה יהיה כפילות אם נודיע בטוויטר בפייסבוק ובאימייל לאותם אנשים.
נראה לי שלא הרבה זמן יעבור עד שיהיו אמצעי דיוור יותר יעילים משולבים בתוך הרשתות החברתיות וזה מסכן מאד את ספקי מערכות דיוור. יש לי תחושה שהם כבר מודאגים. לאחר המכה הגדולה של הספאם וחוקי הספאם הנה באה עוד מכה, של מערכות שנותנות מענה חלופי לדיוור. היום מי שלא מנהל את הדואר שמגיע אליו בצורה מתוחכמת סובל קשות מהספאם ולא פעם הדואר הכשר טובע בים של ספאם.
הדיוור באימייל יעיל כאשר מדובר ברשימה של אנשים שמאד אוהדים את מה שאתה מציע והם מצפים וממתינים לניוזלטר שלך.
הדיוור באימייל יכול להיות כלי שיווקי משלים, בכל זאת זה עוד ערוץ שיווקי שלא כדאי לפסול. ישנם עדיין לא מעט אנשים שלא כל כך מתחברים לעניין הרשתות החברתיות, ובכל זאת צריכים אמצעי לנהל תקשורת עם אותם הלקוחות והמתעניינים שאינם מחוברים לרשתות החברתיות במה שיש להם להציע.
אלמנט שחלש עדיין ברשתות החברתיות וקיים במערכות דיוור זה עניין הסטטיסטיקה של האימיילים שהיא מאד חשובה.
ברשתות החברתיות ישנם מעט מאד אנשים ( די קבועים ) שמגיבים על הכרזות לדוגמה בפייסבוק, הרוב הוא קורא פסיבי. כך שברשת חברתית לא נדע כמה אנשים בפועל עיינו בכתבה שהכרזנו עליה או שיתפנו את אחרים. עם זאת אני חושב שהדרך הנכונה לפרסם אם בדיוור ישיר ואם באמצעות הודעות ברשת חברתית זה שהפוסט יהיה באתר או בבלוג וההכרזה תהיה ברשת החברתית או בניוזלטר. וכך דרך הסטטיסטיקה של האתר נוכל לבחון ולהבין עד כמה הפוסט שלנו פופולרי. ביוטיוב כבר היום יש סטטיסטיקה די טובה.
אני מניח שגם בצד של בעלי רשימות תפוצה יש כאלו שלא כל כך מתחברים למודל של פייסבוק וגם אם הם שם זה לא זה. כך שלהם מערכת הדיוור כמובן עונה על הצורך.
לסיכום כדאי שכל אחד ימפה את עצמו ואת הקהל שלו ויראה היכן נוח לו להיות ולפי זה לקבוע אם מערכת הדיוור עונה על צרכיו או שהוא יכול להשיג תוצאות די טובות בלעדיה ועם מערכות חלופיות.
מאת admin בכללי | 95 תגובות
21 ביונ, 2010
בהמשך לנושא הקודם שדיבר על מקורות התנועה באינטרנט, המקור הראשון שנדבר עליו זה תנועה בתשלום. האמת היא שהיום כל דבר ניתן להשיג בתשלום כולל פעילויות של קידום אורגני במנועי חיפוש. והכוונה כאן יותר לבחור בין להשקיע בפרסום מול השקעה בתנועה אורגנית.
הייתרון של תנועה בתשלום או פרסום זה שיחסית אפשר לראות תוצאות די מהר ולדעת אם שאר המרכיבים של המוצר או השרות מצדיקים השקעה לאורך זמן בכלל, לדוגמה אנחנו יכולים לדעת אם המוצר מתקבל טוב בשוק. אם דף או דפי נחיתה אכן מביאים לביצוע, מימוש המטרה שלנו. אפילו נוכל לבצע שינויים קלים ולראות אם התוצאות משתפרות או לא.
בכל מקרה לאחר שנבחנו המרכיבים באמצעות דרכי פרסום מסוגים שונים כגון תשלום לפי קליקים או באנרים באתרים שונים. ואכן יש הערכה שהמוצר טוב ושאר המרכיבים כגון האתר, הספק, דפי הנחיתה כולם מבצעים עבודה טובה. או אז נוכל להשקיע במהלכים שהתוצאות שלהם לא מידיות אבל הם מחזיקים המון זמן.
החיסרון הגדול של תנועה באמצעות פרסום זה שהיא נעצרת לחלוטין כאשר מפסיקים לשלם, לעומת תנועה אורגנית שיכולה להימשך תיאורטית לנצח.
לדעתי בכל מקרה תמיד כדאי לשקול את האפשרויות של הבאת תנועה בתשלום מול תנועה בדרכים אחרות על בסיס תמורה מול מאמץ או זמן מול כסף או עלות מול תועלת.
כדאי לזכור לפני שמוציאים כסף על שירותים בתשלום או פרסום באינטרנט או בכל מדיה אחרת, לבדוק את האפקטיביות שלהם נכון למועד שבו משתמשים בהם. צריך לזכור שלא מעט שירותים שהיו מאד טובים נהרסו עקב ניצול יתר שקילקלו אותם לחלוטין. כמו כן מגמות משתנות, מערכות שהיו להיטים עד לא מזמן היום נחלש מאד זוהרם. לדוגמה וזאת רק הערכה שלי: אתרי כתבות לשימוש חופשי.
לסיכום: מומלץ להשתמש למשך זמן קצר בפרסום כדי לבחון את מרכיבי השיווק של המוצר ולאחר הערכה אם הנתונים שהתקבלו מעודדים ללכת על השגת תנועה אורגנית.
לגבי עניין התשלום, כל אחד יבחן לעצמו עד כמה שווה לו להעביר עבודות לקבלני משנה אל מול השקעת זמן שלו או של עובדים עבורו. שוב נדגיש שהיום יש מבחר כלים שעושים את העבודה במהירות גבוה ושווה תמיד לבחון כלי עזר לקידום האתר באינטרנט.
מאת admin בכללי | 10,924 תגובות
30 ביול, 2009
כאן המקום לשאלות שלכם ולתשובות שלי ואפשר גם להגיב.
1. האם בעיקבות כניסת אתרי סושיאל מידיה וואב 2.0 – אתרים חברתיים אפשר להגיד שנגמר העידן של גוגל לשלוט בתנועה.
תשובה: כן ולא – כן אין ספק שלא מעט תנועה בעיקר בחו"ל וגם בארץ עברה ממנועי החיפוש לאתרים החברתיים, לא – כיוון שגוגל סורק גם את האתרים האלה כך שמי שמחפש בגוגל יגיע דרכו.